So prazniki pustili posledice? Očistite telo na enostaven način!

1332

Med najbolj učinkovitimi naravnimi načini za čiščenje telesa si velja zapomniti star ljudski trik: čaj z mlekom. Kombinacija zelenega čaja in mleka je zelo učinkovita tako pri razstrupljanju telesa, kot tudi pri hujšanju in uravnavanju prebave. Ta kombinacija je izredno močan diuretik, poleg tega pa zaradi mleka povsem izgubimo apetit.

A nikar ne pretiravajte z uživanjem tega čaja! Priporočljivo je, da ga užijete največ dvakrat mesečno in ne več kot en dan zapored. Ko boste prvič poskusili, boste vedeli zakaj …
Da bo učinek pravi, je pomembno, da upoštevate naslednja navodila. Zelenega čaja ne imejte v filter vrečkah. Potrebujete namreč dve žlici kvalitetnega čaja (ne čajnega prahu!) in približno liter in pol mleka z manj maščobami.

Mleko dajte na štedilnik in ga segrevajte do 70 stopinj Celzija. Nato dodajte 2 žlički zelenega čaja, odstavite in še nekaj časa mešajte. Počakajte, da se čaj z mlekom ohladi na sobno temperaturo, potem pa to po skodelicah pijte čez ves dan. Ker boste pogosteje hodili na stranišče, nikar ne pozabite piti dodatno tekočino, najbolje vodo. Priporočljivo je, da na eno skodelico čaja z mlekom popijete vsaj kozarec vode.

Nekateri se odločijo za to kombinacijo, da bi hitreje shujšali (pravijo, da vam enodnevno pitje lahko dobesedno odplakne tudi do 4 kg teže). Večina pa to počne zaradi zdravja, ker se prebudijo jetra, ledvice, prečisti se črevesje, izboljša počutje, koža … Zaradi čistilnega efekta je tudi vpojnost hranljivih snovi večja, pomeni, da telo ob vsakem obroku dobi več energije.

Pozitivnih učinkov je res veliko, zato bi tak napitek moral biti stalnica po vseh napornih vikendih, kjer so se mize šibile pod težo hrane polne nezdravih maščob, holesterola in ogljikovih hidratov. Dnevi po praznikih so torej kot nalašč za enodnevno očiščenje …