Kaj je narobe z žensko, ki ima 30+ in je še samska?

9112

Kar nekaj kolegic imam, ki so starejše od 30 let in si še niso ustvarile družine, niso poročene, še več, drznejo si biti samske. In potem imam kolegice, ki so stare prav tako 30+, v vezi, pa v javnosti še vedno hočejo dajati vtis, da so samske. Ok, priznam, imam samo eno tako kolegico. Pa njo iskreno rada. Zato mi je dala misliti.

Ženske, spet tiste 30+, ki so v vezi, se mi zdi, da imajo vedno več ponudb za avanture, pa zanimive dogodivščine, pa veliko več porednih pogledov in nežnih šepetov, ko ne bi smele, kot tiste, ki so samske.

Moja teorija je sledeča:
Če je ženska po 30 letu samska, najbrž izpade v očeh (nekaterih, večine?) moških, pa tudi drugih žensk, čudna. Nekaj mora biti narobe z njo, da se do takrat še ni ustalila, da je noben ni hotel samo zase, da še ni vezana, da bezlja sama po svetu.

  • Ali je totalno izbirčna in sploh ne ve za koga bi se odločila, morda so vsi moški osebki, ki jih pozna zanjo preslabi, se sama previsoko ceni ali pa enostavno čaka princa na belem konju?
  • Mogoče jo je preprosto strah se odločiti, izbrati nekoga, ker lahko na ta račun zgreši nekoga, ki bo še boljši?
  • Morda pa je na prvi pogled simpatična, v resnici pa pravi zmaj, neprebavljiva, se z njo ne da živeti, bi se ves čas prepiral in oh in sploh – se z njo ne da prebiti več kot eno uro?
  • Mogoče je pretirano samostojna. Navadila se je, da za vse stvari poskrbi sama. Ne želi moškega od katerega bi bila odvisna. Moški pa radi čutijo, da jih nekdo potrebuje. Najbrž je težko najti moškega, ki je takšni ženski kos?

Skratka, vsakdo se najprej vpraša, kaj je narobe z njo!

NAPAKA!

Jaz v teh puncah vidim čisto nekaj drugega, pred očmi imam seveda mojo drugo prijateljico, ki je srečno samska in se kot taka vidi vsaj še nekaj časa. Tudi ona je 30+.

Te punce, pri 30+ so ženske, ki zelo dobro vedo kaj hočejo v življenju. Mislim, da se jih moški pogosto bojijo, saj niso »pohlevne miške«, ki bodo samo zaljubljeno kimale, ampak bodo odločno povedale svoje mnenje. Ti moški si jih hočejo podrediti in so prepričani, da jim to ne bo uspelo, zato se lotijo lažji žrtev. Pogrešam moške – no, nekaj jih pa le še poznam – ki imajo radi konkretne izzive. Skratka, te ženske niso izbirčne, kot jih večina takoj okarakterizira, enako pravico do izbire tistega, ki jim je všeč imajo, kot ostale, ki se jim to ne očita. Te ženske enostavno vedo, česar v življenju ne želijo. Želijo si dom, morda nekoč celo družino, predvsem pa si želijo partnerja, ki ne bo le ljubimec, ampak bo znal biti tudi prijatelj. Tudi same si želijo biti partnerice, ki bodo lahko ne le dobivale, ampak tudi dajale: ljubezen, prijateljstvo, podporo. Želijo biti enakovredne v vezi, ki bo oba partnerja izpolnjevala in osrečevala.

Ko prebiram nekoliko višje vrstice, se mi zdijo kar malce osladne, a če prav pomislim, dejansko prava partnerska zveza to predstavlja. Predstavlja izzive, predstavlja vzpone in padce, predvsem pa predstavlja podporo, ko jo eden ali drugi v tej vezi potrebuje.

Če se vrnem nazaj k ženskam 30+ in predvsem tistim, ki se jim v zvezo sploh ne mudi. One imajo tisto, kar potrebujejo za osnovno življenje: imajo streho nad glavo (svoje stanovanje/hišo), imajo službo, ki jim omogoča normalno preživetje, pa tudi nekaj za užitke, imajo dobre prijatelje in prijateljice, primerne odnose z družino. Imajo torej vse osnovno, kar jim omogoča lepo življenje. Partner? Ja, saj pogrešajo tudi ta del, a ker imajo vse ostale stvari »poštimane«, si lahko privoščijo nekaj več svobode in poiščejo takega, ki bo z njimi delil razmišljanja, užitke in skupne konjičke. Pa brez skrbi, redko kdaj tem ženskam manjkajo seksi užitki. Na drugi strani obstajajo tudi moški, ki imajo radi avanture in če se znajo tudi one prepustiti tistim užitkom … zakaj pa ne? Če moški ni pravi za njihovo življenjsko popotovanje, to še ne pomeni, da ne bi mogla kdaj skupaj uživati na kakšnem prijetnem zmenku, kajne? 🙂

In samo srečna ženska, zadovoljna s svojim življenjem, bo lahko dobra partnerica. V razmerje ne bo šla zaradi razmerja samega. Ampak zato, ker bo tako obema življenje še lepše.

Ženske 30+ smo zakon. Dobro smo zaživele. Še vedno imamo neverjetno veliko energije. Včasih se mi zdi, da več kot pred tridesetim letom! Točno vemo kaj želimo in kaj lahko pričakujemo od življenja. In resnično znamo uživati v pozornostih, življenju nasploh in seveda seksi trenutkih v dvoje.

Še za konec skok nazaj h kolegici, ki ni samska, pa bi ves čas rada dajala vtis, da to je. Moram priznati, da menim, da ne razume, kako deluje »trg«, zato ji vedno znova razlagam: »Če si samska oz. daješ tak vtis, te običajno gledajo moški, ki iščejo nekaj več. Ti to že imaš. Če iščeš avanturo (zanimivo je, da vem, da je ona ne!) pa bo moškim za to področje itak bolj všeč ženska, ki ni samska, pa oddaja signale, da ima rada dodatno zabavo. Običajno taki moški tudi niso samski, a tega ne skrivajo.« Res je najbolj zanimivo, da ona ne sodi ne v eno, sploh pa ne v drugo skupino. Pa jo razumi, če jo lahko! 🙂

Kako je s tistimi preko magične meje 40, pa … čez kakšnih deset let 🙂

Mateja