Orgazmični napitek ali nizkokalorična poletna sladica sredi zime

1487

Ne se smejat, a nekatere stvari so enostavno tako dobre, da jih lahko kratko malo poimenujemo orgazmične. Tako sem poimenovala ta enostaven napitek in ko sem to povedala mojemu možu – se mi je seveda smejal na ves glas. Iz srca. A ko je poskusil napitek, je priznal, da je res dober. Njemu pač ni bil orgazmičen, meni pa je predstavljal ne le nekaj dobrega, ampak tudi nekaj, kar je odvrnilo željo po sladici. To pa veliko šteje, kajne?

Kako se ga lotiti? Enostavno! (priprava je za dve osebi)

  • Dve banani
  • Tri decilitre mleka
  • Dve pesti zmrznjenih gozdih sadežev
  • Žlička medu

V mešalnik daste (olupljeni) banani. Ju prelijete z mlekom. Dodate dve pesti gozdnih sadežev in mešate, dokler se vse skupaj ne spremeni v tekočo zmes. Šele nato dodajte majhno žličko medu. Če boste med prej dodali povrhu zmrznjenega sadeža, boste svojemu mešalniku naredili nepotrebno, naporno dodatno delo (tako kot jaz prvič). Nato še enkrat vključite mešalnik za pol minute.

Ko vse dobro premešate, prelijte v kozarce (količina je približno dvakrat po 3 decilitre) in – uživajte! Čeprav gre za hladno sladico, pa ob prijetnem domačem toplem kaminu ali v dobro ogreti sobi paše tudi takšna.

Če pa vendarle ne morete brez čokolade, pa lahko gozdne sadeže zamenjate z dvema velikima žlicama čokoladnega sladoleda. Tokrat se medu odpovejte.

Obe različici vam bosta vzeli vsega skupaj največ 10 minut, po pripravi ni potrebno čakati in jih lahko (je priporočljivo!) zaužijete takoj, saj sta sveži najboljši.

Pa dober tek!

Mateja