Energetski vampirji, jih imate v svojem življenju?

3105

Veste, da vampirji v resnici živijo? Ne, to ni pravljica, legenda, ne gre za znanstveno fantastiko. Gre za čisto resničnost današnjega časa, ko so med nami številni energetski vampirji. To so tisti ljudje, ki nam »popijejo« čisto vso (pozitivno) energijo na račun katere se »hranijo«.

Pred časom sem sedela na kavi s starejšim gospodom, dobrih 70 let. Človek, ki ga izredno cenim, ima bogate življenjske izkušnje in neverjeten dar pripovedovanja. Ure ga lahko poslušaš. Pogovor zaide na njegovo obletnico mature, koliko sošolcev je še aktivnih, koliko malo manj in kateri niso več. In mu postavim vprašanje: kaj je razlog, da nekateri ohranjajo tako dobro energijo pri teh letih, spet drugi pa ne.

Njegov odgovor me je, iskreno, presenetil. Rekel je, da je razlog za to stres. A ne stres, ki ga doživimo le v službi, ampak stres, ki nam ga prinašajo odnosi. Torej, lahko imate delo, ki ga ljubite, uživate v številnih dejavnostih in se kljub temu počutite neverjetno izčrpani. Zakaj? Ker se okoli nas gibljejo ljudje, ki nam, morda celo nehote, pijejo našo energijo.

Sama, žal, poznam kar nekaj takih vampirjev. Čeprav res uživam v svojem delu, čeprav mi delo predstavlja prijetno sprostitev in čeprav sem rada obkrožena z ljudmi, pridejo dnevi, ko bi se najrajši nekam skrila. A samo pred odraslimi. No, samo pred energetskimi vampirji. Pa najpogosteje niso povezani z delom.

To ni nujno, da so slabi ljudje, ni nujno, da slabo mislijo ali čutijo. So pa ljudje, ki, nehote, izredno veliko zahtevajo od nas. Pozornosti. Poslušanja. Energije.

In kaj mi je svetoval ta gospod? Čim dlje stran od teh ljudi, ki nam pijejo energijo, če vam je mar zase. Torej, da boste v življenju zdravi, da boste dobro živeli in, da boste srečni, poskusite se znebiti teh ljudi. Izogibajte se jim.

Dobila sem že vprašanje: kaj pa če so to moji bližnji, sorodniki, prijatelji, celo partner? Naučite se zaščititi pred njimi, naučite se ustvariti svoj mali svet, kamor boste lahko zbežali, ko bo »prehudo«. Naučite se ustvariti svoj ščit, ki bo obvaroval vašo energijo in onemogočil, da ljudje vstopajo v vaš osebni prostor, fizično in psihično, ko tega pač ne želite.

Mateja