Greva v šoping? Poznam trgovino, kjer se nahajajo čudovite stvari …

1064

… in še čisto poceni so. V resnici zastonj! Se sliši pravljično, kajne?

Spomladansko vreme je kot nalašč za zamenjavo garderobe. Ven počasi »potegnemo« vse tiste luštne poletne majčke, krila, oblekice. Spomladansko, poletno obutev. Obvezno moramo zaviti še do trgovine, saj »ničesar nimamo«. STOP! Na tem mestu se ustavi. Si prepričana, da res ničesar nimaš? Kaj pa vse tisto, kar si nosila lansko sezono? Pa predlansko? Te je sram, da bi nosila ista oblačila? Se ti zdi, da si za časom?

shopping-606993_640Ja, ženske, pa vse pogosteje tudi moški, imamo občutek, kot da si bodo o nas mislili nekaj groznega, če bomo dvakrat oblekli isto oblačilo. Malo je tistih, ki so dovolj bogati v denarnici, da si lahko privoščijo vsak dan drugo oblačilo. Veliko pa je tistih, ki so iznajdljivi in izgledajo, kot da so vsak dan drugače oblečeni. Četudi imajo v omari le dva, tri prave kose.

Skrivnost ni le v tem, kaj damo nase, ampak kako to damo nase. Kako se počutimo v oblačilih. Kako jih kombiniramo z miniaturnimi spremembami, modnimi dodatki.

Večkrat priznam, pa res z občutkom krivde, da v moji omari visi 27 oblek. Iz obdobja moje obsedenosti z oblekami, ki je trajalo dve, tri leta. Samo oblek, ko pomislim še na krila, ki jih je vsaj 10, pa hlače, od katerih nekatere nisem niti od daleč pogledala že kar nekaj časa, pa majčke, ki jih dobesedno nimam več kam dati … in potem pride pomlad in si rečem, nimam nič za obleči … me postane kar sram. Ja, v obratni smeri.

Nedavno sem se podala v trgovino in raziskovala, preizkušala krila, oblekice, hlače … vse mi je bilo prav in tisti trenutek sem razmišljala o tem, da ok, vsega res ne smem kupiti, ampak vsaj to čudovito modro oblekico, pa tisto krilo … Na koncu nisem kupila ničesar. Vrnila sem na obešalnike in se odpravila iz trgovine. Z mešanimi občutki.

closet-912694_640Pred časom mi je namreč dala kolegica nasvet, da ni treba, da stvar takoj kupim, da lahko zadevo prespim in, če si jo bom čez dan, dva, tri dni še vedno želela, jo grem pač nazaj kupiti. Seveda si te oblekice po dveh dneh nisem več tako močno želela. Še več, šla sem v reorganizacijo moje omare (ki še vedno poteka) in začela nositi tiste čudovite oblekice, ki jih nisem oblekla že vsaj eno leto. Verjemite, v moji omari so tudi oblačila, ki jih nisem še nikoli oblekla!

Čas je, da jim dam priložnost … oblačilom. In sebi. Da začnem »reciklirati« čudovite stvari, ki se skrivajo v moji omari in je čas, da jih pokažem svetu. Pa seveda, tudi tiste tri, štiri najljubše oblekice, ki jih tako rada nosim in zaradi katerih imam včasih občutek, da sem ves čas v istih oblačilih. Nič ni namreč lepšega, kot da si ves dan v oblačilu, ki ti »sede«, v katerem se počutiš dobro in tudi veš, da je primerno za večino situacij v katerih se boš znašla skozi dan.

Torej, kaj bomo počeli čez praznike? Uživali, a kakšen dan namenili tudi reorganizaciji naše omare, kajne? 🙂

Mateja