V kuhinjo po kozmetiko

1275

Priprava kože na zimo se prične z dobrim pilingom, nadaljuje z masko in zaključi z dobro navlažitvijo našega največjega organa, kože. Mnenja sem, da si tudi sami doma lahko pričaramo razvajanje za svoje telo in dušo, pri tem pa uporabimo sestavine iz kuhinje, ki so naravne in enostavne za uporabo.

Piling telesa si sama na primer velikokrat pripravim z oljčnim oljem (če vam oljčno olje povzroča mozolje, lahko namesto le tega uporabite kar mleko,vodo ali kar gel za tuširanje), v katerega lahko umešate sladkor v kristalih ali polento, lahko tudi zdrob, grobo morsko sol ali otrobe. Za prijetno vzdušje si lahko prižgete kakšno svečko ali odišavite prostor z eteričnim oljem, ki vam prija. S krožnimi gibi se masiramo in dobro splaknemo z toplo vodo. S pilingom smo torej odstranili vso poroženelo kožo in jo pripravili na nanos maske.

Priprava maske zna biti zelo zanimiva, saj  si ”s packanjem ” in mešanjem lahko ustvarite pravo zabavo. Za suho kožo predlagam, da zmešate zrel avokado in sladko smetano, za mastno kožo zmešamo kvas v kocki, en beljak ter nekaj žlic mleka. Za občutljivo kožo priporočam  pol žličke medu, rumenjak in oljčno olje (lahko tudi konopljino, arganovo, lešnikovo …). Saj veste, kar je dobro za v želodec, je primerno tudi za našo kožo. Paziti morate le, da maske ne pojeste še pred nanosom na vaše telo.

Masko pustim delovati cca. 15 minut, nato speremo z mlačno vodo. Po tuširanju oziroma kopanju kožo nežno osušimo in jo navlažimo z mlekom za telo … Sama pa se raje poslužujem oljčnega ali arganovega olja. Stvar okusa. Seveda smo pri naravnih sestavinah pozorni, da nanje nismo alergični.

Taki domači lepotni podvigi so priporočljivi vsaj dvakrat mesečno. Sama pa, ko zaključim s takim razvajanjem, grem z veseljem še enkrat nazaj v kuhinjo po čokolado, se vržem na kavč in si ogledam en super film ali preberem kakšno knjigo.

Ada Bratovž
Več pa na: Kozmetični salon Il`Tesoro