Umor na območju Univerzale Domžale?

1492
Obiskovalci so morali rešiti uganke in kode ...
Obiskovalci so morali rešiti uganke in kode ...
Obiskovalci so morali rešiti uganke in kode …

Konec oktobra naj bi se na območju nekdanje tovarne Univerzale v Domžalah zgodil umor. Kriminalisti in detektivi so čez čas obupali in naredili križ čez primer. Vendar pa starši pokojnice niso odnehali in so na pomoč pri reševanju umora poklicali ekipo Energy Escape Room, ki je nalogo predala svojim obiskovalcem.  

Na otvoritvi druge sobe pobega v Domžalah, ki je bila konec oktobra, so se vsi obiskovalci prelevili v detektive in poskušali umor razrešiti. Seveda je bil to le del igre, ki so jo ustvarjalci pripravili na otvoritvi, da bi obiskovalcem predstavili kako deluje nova soba pobega, ki te dni odpira svoja vrata. Prijetno druženje ob moštu in kostanju je popestrilo jesenski večer, ki je bil v znamenju ugank, iskanja skrinjic, ključev in namigov.

Naslovnica knjige Recept za popoln umor, ki je bila navdih za novo sobo pobega.
Naslovnica knjige Recept za popoln umor, ki je bila navdih za novo sobo pobega.

Druga soba pobega je nastala kot navdih po istoimenski knjigi Recept za popoln umor, avtorice Mateje Kegel Kozlevčar in idejne vodje domžalskih sob pobega, obiskovalcem pa ponuja svojevrsten vstop v detektivske čevlje v katerih lahko dodobra »prebrskajo« novo sobo, ki na vsakem koraku prinaša zanimiva presenečanja in nepričakovane preobrate.

Pred pol leta so se Domžale postavile na zemljevid mest, ki se ponašajo z izvirno interaktivno igro – reševanjem ugank in iskanjem ključev v živi detektivski igri v kateri se zabava od 2 do 5 igralcev. Obiskovalci so do sedaj lahko doživeli le ugankarsko popotovanje skozi življenje Nikole Tesle, kjer so pomagali rešiti njegove poskuse pred uničujočim požarom.

Uganke, družabne igre ... vse to najdete v sobi pobega.
Uganke, družabne igre … vse to najdete v sobi pobega.

Soba Nikole Tesle ostaja še naprej na voljo za vse obiskovalce, ki pa se bodo sedaj lahko odločili za vstop v dve različni igri, ki se nahajata na isti lokaciji.

Več o tem, kako se lahko tudi sami preizkusite v igri, ki jo lahko odigrate v paru, z družino prijatelji ali sodelavci lahko preverite na www.energy-room.com. Ustvarjalci pa pravijo, da je zabava zagotovljena.