Swipe left, swipe right … ti je znano?

1832

O Tinderju bi lahko napisala malo morje blogov, pa čeprav je na mojem telefonu samo 14 dni. V tem času pa sem se ukvarjala še s Tinderjem treh drugih moških, tako ali drugače. In zgodbe so … ja, nadvse zabavne. 

Ko moški odpre Tinder 

Najprej začnem z zadnjega konca. Kolega, ki je dobrih 24 ur nazaj naložil Tinder, sem poklicala dan po tem, ko sva ga opremila in vprašala, koliko matchev že ima, torej s koliko ženskami se je že ujel. Njegova izjava: “Tole ne deluje! Nobene!” 

Priznam, da sem se iz srca nasmejala, predvsem pa mu najprej svetovala, da si napiše nekaj podatkov v “bio”, torej o sebi in obvezno zamenja fotografije, ki jih ima gor. 

Drugi prijatelj si je prav tako naložil Tinder, ga opremil z vsemi mogočimi podatki in … še danes ne vem, kaj se dogaja. Noče nič povedati. 

Tinder tretjega prijatelja pa je prav tako izziv, vsake toliko časa je kak “match”, torej ujemanje. Sem in tja se pogovarja s kakšno simpatično punco, a to je tudi vse. 

Ko ženska odpre Tinder 

In četrti Tinder je tisti, ki sem si ga za zabavo in seveda preverjanje nove aplikacije, o kateri bom napisala blog, naložila sama. Ta pa je eksplodiral! “Matcham” samo najbolj simpatične, luštne fante … in ujemanje je 90 %. Pa priznam, da jih sama povšečkam največ 20 %, pa niti ne vsak dan. V aplikaciji je preko 500 ujemanj (to pomeni, da je bil všeč on meni in jaz njemu), poleg tega pa še 100+ začetih pogovorov, kakšni 30 celo obojestranskih. Pri vseh ostalih nisem uspela niti odgovoriti. Ta “nisem uspela” je v resnici izgovor za to, da se mi z aplikacijo ne da preveč ukvarjati. 

Bistvo tega bloga ni, da se “hvalim”, koliko fantom sem na Tinderju všeč, ampak kako zelo raznoliko je razmerje med moškimi in ženskami. Dejstvo je, da so vsi trije moški prijatelji izredno simpatični, lepi moški, ki jih v realnem življenju ženske rade pogledajo. A na Tinderju imajo pogosto glavno besedo, no, sliko, “Instagram pozerji” obeh spolov.  In seveda ženske. Ja, ženske obvladamo sceno.

Seveda mi je eden od prijateljev postavil izziv, da naj z ženskim profilom “lovim” ženske. Tam je možnost za uspeh precej manjša, a ne boste verjeli, tudi tam sem dobila povabilo na zmenek. Prijatelj se je ob tem izredno zabaval, ko sva si “dopisovala” z dekletom, tudi jaz, a vseeno sem na koncu kliknila “unmatch”, konec koncev si tega nisem želela, pa še moje prave fotografije so bile objavljene. 

Tinder na potovanju

Tinder pa sem preizkusila za zabavo tudi na mojem potovanju v enem od vročih španskih letovišč. Prvi dan, ko sem pripotovala, sva s prijateljem začela “tekmo”, koliko povabil na zmenek bo padlo preko Tinderja. Iskreno, vedela sva, da bodo prevladovala povabila na “sex zmenek” in ni se motil. Tukaj je bil “match” še večji kot doma, zagotovo 95 % moških, ki sem jih všečkala, je na koncu pristalo v mojem “inboxu”. In se je začelo: vroči Španci, nagajivi Angleži, potrebni Nizozemci, prikupni Nemci, simpatični Švedi … ja, ni, da ni. Vsak večer bi se lahko pozabavala z vsaj petimi, marsikdo od njih bi tisti trenutek prišel v mojo sobo, ali pa so mi v drugi, tretji vrstici že razlagali v katerem hotelu so in, če pridem na obisk. Namesto na plaži, bi lahko dneve preživljala v številnih hotelskih sobah – domala vsaka simpatična ženska, ne glede na to, ali ima 22 ali 34 let. Priznam, niti na en zmenek nisem pristala, kljub temu, da sva se s prijateljem, ki mi je dal ta izziv, na moč zabavala ob tem. 

Torej, dokazali pa smo, da ni važno kateri spol “loviš”, ženske so na Tinderju nesporne kraljice. Moški pa … včasih vam pa uspe ujeti kakšno luštno, zgovorno in takšno, ki ji je všeč predvsem “fun, fun, fun”, kajne? 😉

Mateja