Pomoč pri nakupovanju novoletnih daril zanjo, zanj in za prijatelje

2386

Čeprav se je leto skoraj izteklo, verjetno ste kar nekaj daril že podarili, pa se najde med nami še marsikdo, ki se »najraje« odpravi po nakupih tik pred zdajci. Da je temu res tako pričajo (pre)polne trgovine v zadnjih trenutkih tik preden se zaprejo praznična vrata. Ker je pomoč pri nakupu daril vedno dobrodošla, sploh ko ne vemo kaj bi kupili, sva tokrat za vas zbrali nekaj idej za hitre nakupe ali pa – še bolje – da darila izdelate kar sami. Brez prevelikega kompliciranja. Ker zanjo, zanj ali pa za prijatelje enostavno ne morete dati čisto enakih daril, sva jih razdelili v tri sklope. Pa še to – darila pridejo prav ne le ob novem letu, pač pa tudi ob rojstnodnevnem obdarovanju!

5 daril zanjo

Sicer težko razumeva moške, ki ne vedo kaj kupiti svoji boljši polovici, ko pa bi običajno imele še tisoč in eno stvar, čeprav imamo vse. Vsaka ženska je seveda svet zase. Vsaka ima svoja pričakovanja, svoja merila in seveda okus.

Nasvet je torej: Poslušajte kaj rada počne, kakšni so njeni hobiji, kaj vam je občasno prišepnila, da si želi, da ste morda le zamahnili z roko … Ženske smo prebrisane in rade konkretneje namignemo kaj si želimo. Če kupite darilo, za katerega ideja izhaja iz nje same, boste pokazali, da jo poznate, ste jo poslušali in jo podpirate pri njenih dejavnostih. Če ne gre na tak način, jo opazujte, ko se sprehajata med stojnicami, trgovinami (če seveda se in ste takrat slučajno z njo). Bodite pozorni na stvari, ki si jih ogleduje. Običajno ženske rade namigujemo, moški pa seveda tega ne opazite ali pač nočete.

Za vse ostale nasvete izhajava iz sebe in najinih najbližjih prijateljic, partnerjev, znancev … Nakup podobnih daril je torej na lastno odgovornost, ne nudimo garancije, a je že večkrat »užgalo«. 🙂

 1. Izdelajte knjižico darilnih bonov. Nareži nekaj listkov in na njih napišite kakšno uslugo oziroma način razvajanja ji boste nudili. Npr. 20 minutna masaža hrbta, generalno pospravljanje stanovanja, kuhanje romantične večerje. Seveda v uvodu ne pozabite dopisati, da je vsak bon unovčljiv samo enkrat in ima rok trajanja.
 2. Rdeče spodnje hlačke. Strast. Vedno pridejo prav. Ne kupujte nekaj kar je všeč vam in kar vaša draga ne bi niti slučajno oblekla. Pazite na številko. Definitivno ga boste polomili, če ji kupite prevelike spodnjice, enako če boste zgrešili in kupili čisto premajhne. Le pokukajte pred nakupom v njen predal ali na tiste, ki jih je odvrgla med vajinim strastnim ljubljenjem.
 3. Težko boste zgrešili tudi s kakšnimi toplimi napitki v lepih embalažah. Posebne vroče čokolade, čaji … V čokoladnicah najdete tudi luštne čokolade z napisi in bolj cukrastimi motivi. Ne morete zgrešiti. Ženske smo sladkosnede.
 4. Masažna svečka oziroma masažna ploščica. Masažna ploščica je ploščica narejena iz masla ali olj, ki se ob stiku s kožo stopi. Stopljena olja uporabimo za masažo. Masaža sveča pa običajno poleg olj in masla vsebuje sojin vosek, ki se stopi pri nizkih temperaturah. Stopljen vosek tako brez strahu uporabimo za masažo ali pa nego suhe kože. S tem boste pokazali, da jo želite razvajati in se zavedate, da rada skrbi zase.
 5. Veste, da jo rado zebe. Se rada stisne k vam. Potisne v vaše naročje premražene noge. Nič lažjega. Kupite ji najbolj ljubko odejico, kar jih najdete, naj bo prijetno mehka, zraven pa se podajo tudi super mehke nogavičke s prisrčnimi motivi. S tem ji boste dokazali, da imate tudi nežnejšo plat s katero boste vedno poskrbeli zanjo.

Česa NE naredite: Ne kupuj ji stvari za katere niste prepričani, da ji bodo všeč. Če vam nikoli ne nakaže definitivno ne kupujte dragega nakita, parfumov, ki jih po možnosti še sami niti ne povohate, vam je pa všeč embalaža. Če boste to že storili in čez čas ugotovili, da ga še nikoli ni »dala nase«, ni kriva ona, ampak vi. Ji pač ne more biti vsak vonj všeč. Ljudje smo si različni.

5 daril zanj

Moški radi pokažejo svojo moško stran, zato morajo darila izžarevati tisto, kar želijo pokazati sami. Seveda pa jim občasno lahko podarimo, čisto mimogrede, tudi kaj kar vemo, da potrebujejo ali bi radi imeli, pa tega ne bodo priznali.

 1. Če so navdušeni športniki, zimski ali letni, ne boste zgrešile z nakupom kakšnega dela športne opreme, pa naj gre za športni trak, torbo, morda nove smučarske palice, luč za kolo, čelado … skratka nekaj s čimer boste pokazale, da ste ponosne, da je športnik in da spodbujate njegovo športno udejstvovanje.
 2. Darilni bon za njegov najljubši fitnes, morda masažo, razvajanje v dvoje, zasebno savno z jacuzzijem … skratka nekje, kjer bo lahko totalno užival, lahko tudi z vami. In razkazoval svoje mišice … ali vas!
 3. Adrenalinski užitek! Če vaš dragi ni ravno računalniški frik (če je, preberite naslednjo točko) in rad uživa v stvareh, ki so vsaj malo nevarne je odlična izbira adrenalinski užitek. Izbirate lahko med različnimi opcijami, od raftinga, canyoninga (soteskanje – nor užitek v dvoje ali skupini!), morda bungee jumping, spust po zajli (v Sloveniji imate kar nekaj teh možnosti, od Gorenjske pa vse do Primorske).
 4. Če je bolj računalniška duša preverite katera od računalniških komponent mu manjka; morda je to nov zunanji disk, huda vesoljsko oblikovana miška, odbita tipkovnica ali pa priročna tablica? Morda pa bi mu prav prišel električni svinčnik za ustvarjanje na računalniku?
 5. Darilni bon za sobo pobega! Ni lepšega kot, da mu daste možnost, da postane pravi detektiv, da raziskuje v družbi prijateljev ali z vami v dvoje. Enourna zabava bo zagotovo prinesla dobro mero adrenalina, ne bo nevarno (tako, da se vam ne bo treba bati zanj), pa še več ur bosta potem lahko razpravljala o igri! Če se boste odločili za Energy Escape Room lahko izbirate med različnimi zgodbami: Vrnitev Nikole Tesle, Skrivnost generala Maistra, Urok grofice Veronike … naj si sam izbere v kateri se bo zabaval!

Česa ne naredite: Ne kupite mu tistega debelega volnenega puloverja v katerem bo po vašem mnenju videti neverjetno sladek, sam pa se bo v njem počutil kot plišasti medved (ne medvedek!), ki ga bodo prijatelji zaradi tega samo zafrkavali. Če jim bo seveda sploh dal priložnost in ga ne bo prej potisnil v najgloblji kot svoje omare.

5 daril za prijateljico

Tinkara-073Darila za prijateljice. Ni treba, da za darila zapravite celo premoženje. Bodite malenkostne in pozorne. Pri prijateljicah so darila lahko enostavna, ali pa jih malce prijetno zakomplicirate in v škatlico nasujete cel kup drobnih pozornosti.

 1. Specite piškote in jim priskrbite lepo embalažo. Embalažo lahko naredite same, lahko pa se odpravite v najbližjo trgovino z nekaj več kot živili in kupite prijetno škatlo v prazničnih barvah ali s podobo njene najljubše živali. Če ne marate peči piškotov, lahko škatlo napolnite tudi s kupljenimi ali pa s čokoladicami in drugimi dobrotami, ki jih prijateljica obožuje.
 2. So skodelice mimo? Ne, če boste izbrale pravo. Kar nekaj foto in drugih ateljejev ima danes v ponudbi izdelavo personaliziranih skodelic. Prinesite sliko, morda tisto na kateri sta skupaj, morda je ona z njenim dragim, je na njej njena domača žival ali pa je le ona na sliki, kjer noro dobro izgleda in skodelica bo dobila novo podobo. Vi pa plus točke za izvirnost in predvsem zelo osebno darilo, ki ga niste le mimogrede kupile. Običajno je dovolj, da pošljete sliko v atelje in čez nekaj ur (ali še prej) lahko skodelico že prevzamete.
 3. Naredite domači balzam za ustnice. Na spletu najdete malo morje receptov (tudi na naši spletni strani v rubriki Naredi sam!), kako narediti domačo kozmetiko na zelo enostaven način, pa naj gre za peeling, balzam za ustnice ali kremo. Ni težko, v lični embalaži pa bo darilo naravnost fantastično.
 4. Če ustvarjate same (nakit, voščilnice) je tudi to najlepše darilo, ki izvira iz vas. Z novimi uhani, sploh, če boste zraven pripravile še ujemajočo se ogrlico ali zapestnico, skoraj ne morete zgrešiti. Razen, če kolegica res ne mara nakita. Potem se vrnite na sladka razvajanja.
 5. Definitivno boste zmagale, če ji boste podarile eno od knjig, ki ji bodo pomagale postati bolj neodvisne, predvsem pa manj zapravljive. Priporočamo dve knjigi slovenskih avtoric: prva je Na pomoč! Kako naj ravnam z denarjem?, druga pa Neodvisna ženska z bičem. Zagotovo branje, ki jo bo popeljalo na čisto drugačno pot (ne)zapravljanja.