Na kavo ali z njo na pot?

2245

Velikokrat se zgodi. No mogoče komu vsak dan, ko zavibrira telefon in reče: O, hej, a imaš čas? Greva na kavo? Hmm … Oseba na drugi strani se vpraša: Čakaj, a ti nimaš nobenega drugega dela kot to, da kličeš vse v imeniku za isto stvar!?! Za kavo?? Vprašati in zamisliti se je treba, kaj to o osebi sporoča.

Ljudje smo zelo zanimiva bitja. Ja, res je, da se radi družimo, a se moramo zavedati, da kdaj potrebujemo tudi čas zase. Čisto zase. Sama res zelo rada kofetkam, kdaj pa tudi ne. Odvisno od razpoloženja. Kava je nekaj takega, ko ti lahko pove, kaj naredi, da se pogovarjaj več sam s sabo. Mnogi včasih rečejo: »Joj, kako si ti smešna, ko sama s sabo govoriš v avtomobilu. Haha.« A res? Kako pa vedo? Mogoče govorim s kom po telefonu, mogoče na glas razmišljam? Sama sem taka, da zelo rada na glas razmišljam v avtomobilu, ob boku kdaj sovoznik, včasih pa samo jaz, radio in kava.

Veliko idej sem dobila v avtu in jih v njem tudi zapisala. Na koncu kava ni nič kriva. Je samo priboljšek, ki si si ga želel.

Glede posedanja na kavah je moje mnenje tako:

  1. trače lahko vedno prebereš na internetu ali pa v časopisih;
  2. hočeš samo zabiti svoj čas, ker ne veš, kaj bi počel;
  3. greš na kavo in srfaš po telefonu ali pa si dejansko s kom na kavi in se z njim pogovarjaš preko sms;
  4. ali pa še ena zelo dobra možnost: greš na kavo in se pogovarjaš, tako da pozabiš, da imaš telefon in se posvetiš osebi, ki je nasproti tebe, ali pa družbi.

Razumem, da radi delimo fotografije po različnih družbenih omrežjih in pokažemo v katerem lokalu, ali turistični destinaciji smo bili. To je vse OK. Sama tudi to naredim, če sem sama, ko sem pa v družbi pa zelo redko. Ali pa se že vnaprej opravičim. Samo takrat, če si je nekdo vzel čas in se odločil, da gre z menoj na kavo, mu bom dala vso svojo pozornost in ga poslušala ter se z njim pogovarjala.

Kava za na pot? To je zelo dobro. Kar nekaj takih imamo v Sloveniji. Ko se dolgo voziš, si jo zaželiš. Ti zadiši. Ali pa, če se ti zelo mudi in je ne moreš tako hitro spiti, prosiš, če ti jo lahko da v lonček za sabo. Velikokrat se to zgodi, če prosiš lepo in iskreno ter na koncu rečeš: Najlepša hvala in lep dan.

Kava ti da kdaj tudi močno »klofuto«, ko nekaj sem pa tja prestopaš, namesto da bi se prepustil vsem kar ti tisti trenutek prihaja mimo. Ti reče, daj poglej tega in se mu nasmej.

Kdor je odprt bo tudi nasmeh vrnil.

Erika Jesenko