»Lepotica, mačka, bejba …« si za novega moškega. Kaj pa tisti, ki ga imaš doma?

4454

Po dolgoletnih zvezah, po nekaj letih zakona, zakoraka v tvoje življenje moški, ki ti v trebuščku zbudi metuljčke. Je šarmanten, poskuša te osvojiti, si njegova lepotica, mačka, skratka bejba za katero si pozabila, da je nekoč bivala v tvojem telesu. Najbrž nekoč teleščku. Obljublja ti nebesa, vrhunske masaže, obljublja ti ne le seks, ampak ljubljenje, ki ne pozna konca. Vajin skupni orgazem lahko v nekaj minutah nadgradita z novim vrhunskim seksom, kakršnega ne boste nikoli pozabile. Noro! Mika vas, da bi se prepustile, da bi okusile to sladkost norega užitka za kakršnega ste mislile, da v vašem življenju ni več prostora.

Dejstvo je, da nobena zaljubljenost ne traja večno. Vsaka strast kdaj zaspi – prosim, tiste, ki pravite, da to ni res, pomislite kako je bilo na začetku in kako je danes. Lahko imate svoje fante, zaročence, može, morda celo dolgoletne ljubimce, noro rade, si ne predstavljate življenja brez njih, a tako kot je bilo na začetku ne bo več.

Slej ko prej zaspi tista nekdanja močna iskrica in potrebno je veliko truda, da ohranjate vaše, predvsem spalnično (tja se namreč preseli večji del spolne aktivnosti po dolgoletnih zvezah) dogajanje kolikor toliko na nivoju.

Dejansko ni lahko ohranjati zakonskega seksa na nivoju kot je bil seks, ko sta bila še nora zaljubljenca. Iz zaljubljenosti običajno pride do ljubezni ali razpada zveze – druge poti … no, jaz je ne vidim. Bom vesela, če mi sporočite, če je realno možno kaj drugega, brez, da bi ena, druga ali obe strani trpeli in ne vedeli pri čem sta.

In kako sploh ohranjati ljubezen pri življenju? Kar nekaj zanimivih idej je, a meni je zagotovo najbolj všeč tista, da se s svojim dragim vsaj nekajkrat na leto vrneta na začetke svoje zveze. Kako? Enostavno. Seksajta tam, kjer sta seksala kot najstnika (ni nujno, da sta bila na tisti lokaciji v preteklosti prav vidva skupaj) ali pa tam, kje si nekdo od vaju želi seksati, pa še ni poskusil.

Te skrbi, da bi vaju kdo dobil? Užitek bo toliko večji, strast pa vaju bo še bolj odpeljala.

Se ti zdi to nemogoče? Zakaj že? Stara preko 40 let in si enostavno ne predstavljaš, da bi seksala na zadnjih sedežih svojega vozila? Prepričana sem, da je to vozilo danes vsaj nekoliko večje kot je bilo tisto v tvojih najstniških letih, veliko bolj udobno, a zagotovo predstavlja vsaj takšno vznemirjenje, kot je takrat, če ne še večje.

Lahko pa se zvečer odpeljeta na eno od številnih samotnih gozdnih poti – v Sloveniji jih najdemo zagotovo v vsakem kraju – kjer pogosto opazimo kakšno »osamljeno« vozilo, se enostavno spravita ven iz avta, naslonita na »havbo« … in uživata. V skrajnem primeru tudi dekica/koc sredi gozda v poznih večernih urah ne bo slabo vplivala na vajino razpoloženje. Le pazita, da ne privabita kakšnega medveda ali gozdarja. Če ni ravno slednji tisti, ki bi lahko popestril vajino rutino. Nikdar se ne ve …

Dejstvo je, da se je potrebno za zvezo truditi. Ne moremo ohranjati iskric, če ne prižigamo ognja ali nanj ne prilivamo »olja«. Dodajati je potrebno vedno nov »kurilni material«, da ohranjamo toploto vajinega partnerskega sporazuma s katerim bosta še leta korakala po skupni poti. Seveda, če se ne bo eden od vaju prepustil lepim besedam vabljivih moških in žensk, ki se nahajajo na vsakem koraku našega življenja. »Hude fotke,« se bo glasilo prvo sporočilo, zadnje čase predvsem na facebooku, ki te bo najprej odgnalo, a če bo moški dovolj vztrajen in kmalu začel opisovati kako noro si mu seksi, lepa, privlačna in da ves čas misli nate, če ti bo ta moški vsaj malo simpatičen in ti res ne boš več znala upravljati s svojo zvezo ali zakonom … bo nekdo drug tisti, ki bo pri tebi kuril iskrice, medtem ko bo tista doma dokončno ugasnila. Pa misliš, da bo ta nova iskrica čez 3, 5, 10 let gorela na enak način kot je na začetku? »Jok brate odpade,« če je ne bosta negovala …

Mateja