Moški pravi: ženske z lahkoto do avanture, mi pač ne

3628

Kavarniške debate sredi tedna popoldne so lahko nadvse zanimive, sploh, če moški ženski razkrije svoj pogled na ljubimkanjem izven partnerske zveze. Varanje tokrat predstavljamo z dveh zornih kotov, ko vara ženska in ko prevara moški. Ključno vprašanje: Kdo lažje dobi avanturo »za eno noč ali uro«?

Moški pravi: »Ni nam lahko«

Predstavljajte si poročenega moškega, ki išče avanturo za eno noč, ali pa ljubico za dlje časa, a seveda ob tem želi obdržati svojo ženo, zakon, družino. Išče natančno tako, ki mu je zelo všeč in ima hkrati »pospravljeno podstrešje«. Kaj to pomeni? Da ve, da je to samo avantura, da se bosta srečala enkrat, dvakrat ali le občasno in da od njega ne pričakuje »zakona« oziroma sestavin resne zveze.

Moški jo išče in jo seveda najde. Slej ko prej. Če hoče avanturo, bo našel žensko, s katero se bo vanjo spustil. In se začne ples. Ona je poročena. Še nikdar ni prevarala moža, niti o tem ne razmišlja. On jo osvaja. Ji pošilja simpatična sporočila, se srečata na ulici, gresta na kavo, klepetata, »naključni« dotiki, prijetni pogovori, nasmeški, rdečica, pogledi. Ona začne sanjariti, a vseeno, srečno poročena, se ne da. On vztraja. En teden, dva tedna, mesec … ona se topi, topi … in on dobi svoje. Seks.

On je svoje dosegel, če ni ravno ženska, za katero se želi truditi še naprej, bo odnos ohladil. Še posebej, če je ona postala preveč zagreta in je to igro vzela več kot le za zabavo. Ups. To je ženska, ki nima »pospravljenega podstrešja« in je ženska, ki bi v navalu slabe vesti to lahko povedala svojemu možu. In moški je vložil kar nekaj svojega časa in energije v to, da je dosegel končni cilj. Tako pravi moški.

Ker njej ni jasno, da je seks le seks in da mora ljubezen iskati še naprej pri možu, se bodo njune poti pač razšle. On je z ženo srečen. Ljubico ima le za zabavo. Mora pa seveda v lov za novo. Hoče zabavo. Potrebuje zabavo. Spet vse znova. Najde tisto, ki mu je hudo privlačna in začne raziskovati, če ima »pospravljeno podstrešje«.

Priznajmo, moški nima lahkega dela, če si želi ljubico, kajne? Moški je lovec in mora opraviti vse delo, da jo spravi v posteljo ali na zadnji sedež svojega vozila. J

Moški pravi: »Ženska dobi z lahkoto«

Z veseljem prisluhnemo še drugi plati mnenja, ki si ga je o prepovedanih užitkih ustvaril moški. Tokrat gleda z vidika ženske. Ona je plen. Vse, kar mora narediti je – dati noge narazen. Tako misli on. Ženska se samo prepusti čarom tistega, ki jo dovolj očara in je zmagala. V resnici se s tem lahko strinjamo. A le na prvi pogled. Poglejmo, kako je s tem v resnici.

Ženska dobiva različne ponudbe, iskrive poglede, »naključne« dotike, povabila na kavo, s strani več pogumnih moških, med katerimi večina išče isto: pobeg iz resničnosti ali po domače, avanturo. Če si ženska tega resnično ne želi, mora vložiti ves napor v to, da na lep način moškim dopove, da to pač ne gre (nekateri res tečno vztrajajo pri tem), ker ima doma vse, kar potrebuje.

Če pa je tiste vrste ženska, ki se rada občasno prepusti »pihanju na dušo«, prikritim pogledom, zapeljivim nasmeškom in nežnim, a čvrstim rokam bližnjega prijatelja ali celo neznanca, pa je že druga pesem. A tudi tem ženskam ni lahko!

Smo res tako različni?

Tudi one imajo odgovorno nalogo: med različnimi ponudbami najprej izbrati tisto, ki jim res godi, ki bo predstavljala izključno to, kar tudi sama išče in bo lahko kadarkoli pobegnila, če bo to želela. Najti mora »sorodno dušo« za avanturo, kjer bo takoj jasno, da oba iščeta isto in se bosta znala raziti, ko bo čas za to.

Bodimo iskreni – zaljubijo se lahko tako ženske kot moški. Zato je na vsaki strani situacija dokaj podobna, le da moški lovijo, ženske pa izbirajo.

Ne moremo mimo razkritja za konec: kje bomo našli sorodno dušo?

Najlažji odgovor: če niste samski, skoraj zagotovo doma. Partner ali partnerica, ki vas čaka (ali pa tudi ne) doma, oseba, ki ste jo že osvojili in je osvojila vas. Poskusite najprej ponovno prižgati tisto iskrico.

Če ne gre, potem pa … lahko prestopite v svet samskih. Menda je tam vse lažje … če verjamete.

Mateja