Midva. Valentinovo. Ljubiva se. Samo enkrat na leto?

1402

Preden začnem pisati mnenje o 14. februarju, naj na začetku poudarim, da nimam čisto nič proti tistim, ki se imajo radi. Ljubezen je nekaj lepega, občutek, da te ima nekdo res rad in občutek, ko lahko ti nekomu izkazuješ ljubezen, je nepopisljiv. Počutiš se močnejšega, varnejšega, predvsem pa se zavedaš, da iz prave ljubezni pride lahko najlepša stvar … otrok.

Pa vendarle tale Valentin, ki ga imenujejo tudi dan zaljubljencev meni osebno ne pomeni nič. Nekateri se že nekaj časa pripravljajo na 14. februar, razmišljajo kaj kupiti ljubljeni osebi in kako ji na ta dan povedati da jo imajo rad. V trgovinah polne police srčkov, voščilnice izdelane posebej za ta dan,  po cvetličarnah mesec prej oglašujejo Valentinovo. Na ta dan ljudje po svetu pošljejo milijardo voščilnic in s tem ta praznik uvrščajo na drugo mesto, zaostaja le za Božičem. Pretiravanje na celi črti, ampak ok, vsak živi kot želi in vsak počne kar hoče. Trgovine pa na ta način itak služijo lepe denarce, verjemite mi, da žal pridne delavke v trgovinah nimajo zaradi tega nič povečane plače, čeprav se na veliko zasluži na ta »praznik«. Pa ne samo trgovine, tudi kakšne turistične točke, ko nekateri pari na ta dan odhajajo na izlete, kopanje v toplice … Pa zakaj samo na ta dan? Zakaj se le na ta dan večina ljudi spomni, kako izkazati nekomu ljubezen?

Vsak dan dragi moji, pokažite svojim najbližjim koliko vam pomenijo! Partnerstvo, prijateljstvo, družina … pokažite jim z malenkostjo, lahko je le en poljub ali objem, pa še zastonj je. Lahko je le lepa beseda … balzam za dušo. Ne se pa kazati na Valentina, kako ste srečno zaljubljeni, če pa ne znate tega ceniti in pokazati vsak dan. Na ta dan bo na družabnih omrežjih toliko slik in spodaj zapisi: Midva. Valentinovo. Ljubiva se. Kaj sva si kupila. Kam sva šla. Res me ne briga, kaj ste počeli na ta dan, pa mislim da tudi druge ne, ki imajo podobno mnenje. Ker vsi vemo kaj s temi objavami želite doseči: čim več »lajkov« in komentarjev. In s tem si pridobivate pozornost in na nek način samozavest, kar se mi zdi žalostno. Zakaj hudiča morajo vsi vedeti kakšno je vaše zasebno življenje? 🙂

Če imate veselje in potrebe, da vse to kažete in izpostavljate prav na Valentinovo, delajte to… ampak zapomnite si, da je to le še ena »vsiljiva« navada, ki realno ne pomeni nič. Tisto čokoladico ali srček, rožico, ki jo dobite na ta dan, seveda sprejmite z veseljem, ali pa dajajte z veseljem, če vam to toliko pomeni prav na ta dan.  Ne pozabite pa, da lahko drug dan po Valentinu, ali nekaj dni kasneje to spet lahko naredite! Ups, tukaj se pa zatakne. Zakaj bi? Saj nismo 14-ga. 🙂

Imejmo se radi vsak dan, vsak dan si moramo izkazovati ljubezen, človek je na svetu tudi za to, da drug drugemu stojimo ob strani, da se vsak dan spomnimo, da moramo dati od sebe ljubljenim osebam največ kar lahko in da Valentinovo ni nič drugačen od drugih dni pred njem in po njem.

Moji »Valentinčki« od mene dobijo vse kar lahko … in kar je najlepše darilo in najbolj vredno … in to je ISKRENA LJUBEZEN, ki jo premore moje skromno a veliko srce.

Larisa