Izziv: Si upaš preživeti 29 dni brez neumnega nakupa?

1348

Pred dnevi mi je svakinja v branje ponudila zanimivo knjigo o upravljanju osebnih financ, o varčevanju … skratka tistem, kar že dolgo vem, da bi moralo biti redno na mojem meniju, pa se kar nekako uspem izogniti. Na koncu meseca seveda nikdar ne ostane na računu tistih obveznih 10 %, ki naj bi jih človek privarčeval, ne glede na prihodek. Tistih 10 % gre običajno za kakšno novo oblekico, pa obvezno čevlje (to, da sem z njimi obsedena, smo že ugotovili, ko smo jih šteli – v zapisu TUKAJ), morda nova torbica. Če ne zame, pa obvezno kakšna malenkost za nečaka, pa kosilo s prijateljico, morda pa le moja kuhinja nujno potrebuje kakšen »modni dodatek«. Skratka, milijon razlogov, kako zapraviti tistih 10 %. Ker pa me je knjiga res premamila in ker vem, da bi lahko s temi 10 privarčevanimi % vsak mesec zagotovo lahko s časoma naredila kaj pametnega, sem se odločila. Pa ne le, da bom sama začela varčevati, ampak da odprem tekmovanja. Za vse vas!

Postavljam izziv:

Vsi (moški in ženske – brez skrbi, tukaj smo si zelo podobni!), ki boste na naslov: mateja@priznaj.si poslali do 31. 1. 2016 svojo zgodbo (lahko le v dveh stavkih, ali cel roman), kakšen je bil vaš najbolj neumen, najbolj zgrešen ali najbolj obžalovanja vreden nakup, boste sodelovali v žrebu za luštne nagrade (saj veste, takšne za kakršne bi drugače zapravljali tistih 10 %!).

Da pa ne bo ostalo le pri ugotavljanju naših najbolj zgrešenih nakupov, boste vsi, ki boste poslali svoje »neumne nakupe« cel februar od 1. 2. (začnemo na moj rojstni dan!) do 29. 2. 2016  vsak dan prejeli praktičen nasvet in opomnik, da se tisti dan ne bi lotili neumnega nakupa. S tem si bomo med seboj pomagali, da vsaj 29 dni ne bomo izvršili neumnega nakupa, morda celo nekaj konkretnega privarčevali. Pa ne le to, morda se bomo v teh 29 dneh naučili nekaj o sebi, o upravljanju svojih financ, varčevanju z energijo (tisto, ki pogajanja naše naprave, pa tudi tisto, ki poganja nas osebno) ter iskanju idej za alternativne možnosti.

Torej, si upaš sprejeti izziv?

Na mateja@priznaj.si pošlji svoj »najbolj neumen nakup«, jaz pa bom poskrbela, da te bom ves mesec zabavala s koristnimi nasveti, spodbudnimi besedami in nekatere med vami nagradila z luštnimi nagradami! Najbolj zabavne in zanimive »neumne nakupe« bomo tudi objavili.

Gremo, gremo – AKCIJA! 🙂

Mateja