Osvajaj s humorjem in prepoznaj njen sramežljivi nasmeh!

1241

Rezultati ankete: 1.500 vprašanih je izrazilo svoje mnenje o zmenkih. Sodelovalo je 51% moških in 49% žensk.

Največji spletni spoznavni portal ona-on je v nacionalni raziskavi o zmenkih in spoznavanju med Slovenci zbral zanimive podatke o ljubezenskih navadah. Predstavljamo 7 dejstev, ki vodijo do uspeha v ljubezni.

 1. DEJSTVO: Osvajalske tehnike

Če si moški in želiš osvojiti žensko si zapomni, da se ženske rade prepustijo toku dogodkov (31%). Bodi spontan in sproščen. Večina moških se osvajanja loti s humorjem (19%) ali pa pokaže naklonjenost s plačilom pijače (17%). Ženska taktika osvajanja pa se skriva za sramežljivim nasmehom (21%). Tiste pogumnejše pa ne bodo ovinkarile, ampak bodo jasno dale vedeti, da ji je moški všeč (13%).

 1. DEJSTVO: Kje iščemo partnerja

Kar četrtina vprašanih, ki so že v vezi pravijo, da so partnerja spoznali na zabavi (veselica, ples ali diskoteka). Petina vprašanih pove, da so svojega življenjskega sopotnika spoznali na spletnem portalu, kakršen je tudi ona-on.

Samski najpogosteje iščejo partnerja na spletnih portalih. Med vsemi je večini najbolj všeč največji – ona-on.com, kjer partnerja išče kar 81% moških in 61% žensk.

 1. DEJSTVO: Idealni partner

Idealni partner je vse prej kot lep, bogat ali dišeč.

Ženske želijo moškega, ki je spoštljiv (27%), se zna pogovarjati (26%) in podpira njene odločitve (13%). Moški pa iščejo žensko, ki je spoštljiva (24%), zna komunicirati (23%) in podpira njegove odločitve (15%).

2% žensk in 2% moških za idealnega partnerja izbereta tistega, ki vsako jutro v posteljo prinese zajtrk.

Z debelino svoje denarnice je žensko zapeljal le 1% moških!

 1. DEJSTVO: Zaroka, poroka in živela sta srečno do konca svojih dni

Ker splet omogoča zares natančno iskanje partnerja z vsemi lastnostmi in celo zunanjim videzom se pari mnogo hitreje odločajo za pomembne korake (poroka, otroci, skupno življenje, …). 42% moških in 40% žensk meni, da se par, ki se je spoznal preko spleta, hitreje odloči za poroko, kot par, ki se je spoznal kako drugače.

 1. DEJSTVO: Idealni prvi zmenek

Ženske in moški so enotni! 52% žensk in 52% moških meni, da je najboljša izbira za prvi zmenek pijača. Na drugem mestu je sprehod po parku (21% žensk in 17% moških), na tretjem pa večerja (8% žensk in 4% moških).

 

 1. DEJSTVO: Vzdrževanje dobrega partnerskega odnosa

Anketirani, ki so trenutno v vezi menijo, da je dober odnos pogojen s pogostimi in iskrenimi pogovori. Tako meni 52% žensk in 43% moških.

Poleg komunikacije, ki je za oba spola najpomembnejša je moškim za vzdrževanje dobrega partnerskega odnosa pomembno še: deljenje gospodinjski del (22%), občasna pozornost npr. cvetje ali darilo (16%) ter zmenek izven doma (14%). Ženske so podobnega mnenja, le vrstni red je nekoliko drugačen: deljenje gospodinjskih del (16%), zmenki izven doma (15%) in občasno cvetje ali darilo (11%).

 1. DEJSTVO: Nasvet za osvajanje

Ko opaziš nekoga, ki ti je všeč in se mu oziroma ji približaš bodi to, kar si. Kar 84% Slovencev in 82% Slovenk prisega na odkritost in sproščenost.

BONUS 3 vprašanja in 3 odgovori

Kateri spoznavni dogodki so samskim najbolj všeč?

Samski se zelo radi družijo v živo, na dogodkih, ki so spoznavno naravnani. Najraje se udeležijo raznoraznih skupinskih žurov in zabav, kjer je veliko ljudi (33%), sledijo dogodki s športnim značajem – npr. pohod v hribe, drsanje, smučanje (28%), na tretjem mestu so plesni tečaji in plesni dogodki (12%), na četrtem pa kulinarični dogodki kot sta kuhanje na barki ali kuharski tečaj (11%).

Katere spletne portale in mobilne aplikacije samski najraje uporabljajo?

 • Ona-on: 47%
 • Twoo: 19,5%
 • Badoo: 13,5%
 • Tinder: 13,5%

Zakaj je ona-on najboljši prostor za iskanje partnerja?

 • Ker omogoča selektivno iskanje partnerja glede na kriterije posameznika (41%).
 • Ker samski v naprej vidi in ve kakšne cilje ima simpatija, saj jih lahko prebere na profilu (32%).
 • Ker so uporabniki na spletu bolj resni, zavestno iščejo resno zvezo in posledično poroko (27%). Za svoj profil so se morali namreč potruditi in potrditi identiteto – verificirati profil.