Energy escape room: Soba pobega v Domžalah

3077

Ne le zabava, mladi, ki so v Domžalah odprli sobo pobega (Energy escape room) pravijo, da igra predstavlja tudi učenje, spodbuja timsko delo in sploh predstavlja izziv, ki se ga rade lotijo vse generacije.

V prostorih nekdanje tovarne Univerzale je skupina mladih Domžalčanov odprla prvo domžalsko atraktivno igro, skozi katero obiskovalci spoznavajo Nikolo Teslo. »Skozi prve obiske smo ugotovili, da smo dejansko na pravi poti, saj je najlepše videti navdušene obraze, ko na koncu uspešno rešijo vse uganke in se polnih vtisov odpravijo od nas,« pravijo.

8_EER (2)Na mestu je vprašanje zakaj so se sploh lotili tovrstnega izziva v Domžalah, kot pravijo jim je to marsikdo odsvetoval in jim predlagal, da se podviga lotijo v Ljubljani. A sami se niso strinjali. »Želimo namreč obuditi nekoliko drugačen turizem v Domžalah, želimo, da naši prebivalci in tudi prebivalci okoliških občin imajo možnost v svojem domačem okolju kvalitetno preživljati prosti čas. Seveda pa si želimo tudi, da se ime naše občine pojavi na tujih turističnih zemljevidih, da v Domžale privabimo turiste iz drugih krajev in držav,« so povedali na otvoritvenem dogodku.

8_EER (3)Na vprašanje zakaj ravno Nikola Tesla pa odgovarjajo, da razen ulice, ki se imenuje po enem ključnih izumiteljev v naši zgodovini, nima veliko skupnega z našim mestom. »Gre pa za osebnost, ki je pustila enega najmočnejših zgodovinskih pečatov, ko govorimo o inovacijah in to omogoča širšo prepoznavnost naše atrakcije in seveda posledično privabi več ljudi. To pa je ključno, če se želimo iti pravi turizem.« Ne le turizem, skozi igro želijo poudariti tudi izobraževanje, saj mlajši in starejši v sobi spoznajo kar nekaj zanimivih informacij o pionirju številnih električnih inovacij. In kakšni so njihovi gostje? »Do sedaj smo imeli v sobi obiskovalce od osem pa vse do preko šestdeset let. Dejansko se v igri lahko najde prav vsak.«

Zgodba še ni zaključena, pravijo, da se je šele dobro začela. V teh dneh napovedujejo otvoritev druge sobe, kakšna bo njena tematika, pa zaenkrat še ne izdajo. Pravijo pa, da bo še večji izziv za ljubitelje detektivskega razmišljanja.

Avtor: EER