Uvodnik: Smo boljši sami ali v dvoje

686

Uvodnik avtorice istoimenske knjige, ki je izšla kot “posledica” portala Priznaj.si, pri založbi Zgodba.NET. 

Iskreno, smo boljši sami ali v dvoje?

Konec leta 2015 je zaživel portal Priznaj.si. S kolegico Tinkaro sva že nekaj mesecev pred tem pogosto razpravljali o tem, da nama manjka nekaj takega, kamor bi lahko »obesili« vse te naše zabavne pogovore in resnična raziskovanja. No, »objavili«. Skratka, delili z drugimi. Pogosto se namreč v družbi pogovarjamo o različnih temah, vedno znova pa ugotavljam, da se ljudje srečujemo s podobnimi težavami in predvsem življenjskimi resnicami, ki nas tako ali drugače v življenju poganjajo ali pa zaustavljajo.

Pa bodimo iskreni, o čem najraje govorimo, če želimo, da je pogovor zanimiv, zabaven, vznemirljiv? O odnosih, seksu, partnerjih, ljubimcih, simpatijah. Vse tisto, kar nam prinaša metuljčke v trebuh, poreden nasmešek na obraz in nam požene kri po žilah. Skozi zadnje leto je kar nekaj teh »življenjskih« resnic našlo pot do naših bralcev na Priznaj.si, seveda pa vse gledane in pisane skozi žensko dušo.

A brez skrbi, niso feministični pogledi na svet, nikakor ne! Kot avtorica moram priznati, da vse bolj pogosto opažam, da smo si moški in ženske v marsikaterih dejanjih bolj podobni, kot smo pripravljeni priznati. A čas je, da si to priznamo in se ob tem dobro – nasmejemo.

Moja želja je, da bi ta zbirka kolumn, člankov, blogov, zapisov, kakor jim želite reči, ki so bile objavljene na našem portalu Priznaj.si, bralcem pokazala, da je življenje lahko rožnato, če nanj tako gledamo. Prav tako si želim, da se ob prebiranju kdaj nasmejete, upam pa, da ne boste postali žalostni.

Zahtevam, da iz vsake situacije v življenju odnesete najboljše, da vam vsaka situacija v življenju da nova znanja in izkušnje, ki vam bodo pomagale, da se boste prihodnjič bolje znašli in se predvsem izognili stresnim trenutkom, ki jih prinašajo odnosi.

Ja, odnosi niso nekaj enostavnega, so zapleteno orodje, ki nas spremlja od rojstva pa vse do zadnjega izdihljaja. Sprijaznite se s tem. Tako pač je. In ne, ni treba, da so bedni, ni treba, da je vse samo grenko, saj so lahko čisto prijetni, če se sprijaznimo z nekaj preprostimi dejstvi. Nekatera med njimi lahko spoznate s prebiranjem te zbirke ali pa si vsak dan znova »pulite lase« s klasičnim testiranjem.

Zbirka je razdeljena na dva dela, prvi del je posvečen nama, vama, njima, skratka odnosu med dvema (potencialnima) partnerjema, ki se srečujeta z različnimi izzivi. Vmes je tudi nekaj vročih situacij, ki so se nekaterim res zgodile. Mene, in verjamem, da tudi tebe, pa bodo nasmejale.

Drugi del pa je posvečen meni, tebi, njej, njemu. So malce bolj osebni zapisi o situacijah, ki niso povezane toliko z odnosi, kot z ukvarjanjem s samim seboj. Recimo: je res kaj narobe z žensko, ki ima 30 let in je še samska? Pa vsakič znova dan številka 1, ko se odločimo hujšati. Pa situacija, ko imaš polno omaro čevljev in pravijo, da si čudna … No, nisi. To so pač življenjske situacije.

Ja, skozi življenje nas res spremljajo zabavni dogodki. Včasih nam zagrenijo trenutke, na nas pa je, ali jih bomo znali obrniti sebi v prid in se vsaj nasmejati na njihov račun, če že ne drugega. Dajmo, naredimo svet lepši. Naredimo ga polno nasmehov, smeha. Na svoj, tvoj in tuj račun.

Prijetno in nasmejano branje!
Mateja

P. S.
Knjigo lahko naročite TUKAJ.