Mladost v rejništvu

1977

Mesec december nam je tik pred koncem leta postregel še z eno novo knjigo avtorice Mateje A. Kegel, ki je tokrat javnosti predstavila novo resnično zgodbo. Mladost v rejništvu je zgodba deklice, ki je živela med Domžalami in Moravčami, deklice, ki je imela tri mame, poznala pa je le dve. Zgodba o deklici, ki je srečna leta svojega otroštva preživela prav v rejništvu.

»V Sloveniji poznamo številne rejniške zgodbe. Vse se žal ne končajo srečno. Prevečkrat smo že videli, da otroci predstavljajo delovno silo rejnikom, kar je bil povod za slab predznak rejništvu. A s tem je bila storjena krivica vsem tistim rejnikom, ki so se za tak način življenja odločili s plemenitim namenom. Knjiga Mladost v rejništvu je posvečena vsem rejnikom, ki poskrbijo, da otroci resnično dobijo nov, topel dom, še posebej rejnici teti Minki, ki je danes žal že pokojna, a je v tem svetu pustila močan pečat,« pravi avtorica knjige.

Če želite knjigo naročiti, lahko to storite tako, da nam pišete na: urednistvo@priznaj.si. Cena knjige je 22,90 evra.

Resnična zgodba male Neže, ki je odrasla v čudovito žensko, nam odstira vpogled v svet rejništva, o katerem običajno tako od blizu ne slišimo in vidimo. Knjiga nas popelje skozi solze in smeh dekletca, ki je danes že odrasla ženska. »Hvaležna sem usodi in iz srca hvaležna osebi, ki je to zgodbo pripravljena deliti tudi z vsemi vami,« še dodaja Mateja A. Kegel, ki priznava, da je nastajanje knjige prineslo veliko solza, žalosti in sreče, veselja.

Sicer pa je izid knjige podprla tudi Občina Domžale, ki je na področju rejništva (skupaj s preostalimi občinami, s katerimi tvori nekdanjo skupnost) ena najmočnejših v Sloveniji.

Če želite knjigo naročiti, lahko to storite tako, da nam pišete na: urednistvo@priznaj.si. Cena knjige je 22,90 evra.