Gašper pametuje, Mateja modruje: Nov moški v življenju poročene ženske

3568

Nov moški v življenju poročene ženske

Živjo, stara sem 36 let, poročena 13 let, možu sem bil vedno zvesta, verjamem, da tudi on meni. Pred nekaj meseci pa je do mene pristopil moški, dve leti starejši od mene in … no, naredil je čudež. Zbudil je v meni žensko za katero sem mislila, da je že zaspala. Seveda sem bila sprva dama, se poskušala upirati, a mi ni ne vem kako uspevalo. S časoma se je med nama razvilo razmerje, to je bila avantura, ki je v meni spremenila vse. Do moža sem se seveda začela obnašati drugače, on je to začutil, a ukrepal ni. Ta nov moški pa … če je bil sprva še močno zagret, se je trudil, je po nekaj mesecih zaspal. Še vedno, ko se dobiva, vsakih nekaj tednov, je čisto zagret, njegovi pogledi me zapeljujejo in vse, ampak … potem pa enostavno pozabi name. Jaz pa nanj ne morem. Seveda tudi on ni samski, je poročen. Kaj naj naredim? Počutim se, kot da sem na križišču in ne vem v katero smer iti. Ves čas mislim na ljubimca, pripravljena bi bila pustiti moža, a ne želim ostati na koncu sama. Kaj se plete v njegovi glavi – pa resnično ne vem!

Žana

Če imaš tudi ti vprašanje za Matejo in Gašperja (vedno odgovarjata oba),
nam piši na urednistvo@priznaj.si!

GAŠPER PAMETUJE

Spoštovana Žana,

V sebi ste prižgali ogenj, ki je že davno ugasnil…? Možu ste zvesti že od svojega 23. leta, vendar ste se sedaj soočili s krizo srednjih let? Moški, ki se vam je približal je v vas prižgal plamen, ki je po mojem mnenju ugasnil že sredi vaših dvajsetih let. Kaj sploh še čutite do vašega moža, otrok verjetno nimate? Kaj je tista vez, ki vaju še povezuje? Je to pač samo navada, biti skupaj ali strah biti sam? Vam je novi moški zbudil davno pozabljene strasti? Ste se končno počutili ljubljeno? Ste vmes pozabili, kako to zgleda in zakaj ste sploh dovolili, da se vam je to zgodilo? Mogoče se je pa vašemu novemu ljubimcu zgodilo enako! Ste se kdaj to vprašali? Mogoče sta pa oba samo v letih, ko si želita pregnati to prekleto vsakodnevno rutino v katero sta ujeta pri svojemu zakoncu? Ženske običajno čustva prej zanesejo kot moške in začnejo fantazirati o novi ljubezni, se počutiti kot najstnice… Si želite samo dobrega seksa in za to ne bi uničili odnosa z možem? Ste mogoče pomislili, da ste za vašega novega ljubimca samo avantura, in mogoče trenutno niste edina?! Vsaka življenjska odločitev zahteva skrben premislek, pa tudi iskren pogovor z novim ljubimcem. Ali bo enako, če zapustim moža in se naselim v novo ljubezensko gnezdece? Kaj pa, če boste svojo odločitev obžalovali čez eno leto? Kdaj ste se pa nazadnje iskreno pogovorili z vašim možem, si privoščili romantični vikend v gorski koči in spet odkrili kaj vaju povezuje, če vaju sploh še kaj?

Dovolj ste stari, da veste kaj hočete in ne podležete najstniški zaljubljenosti. Ste v letih, ko je potreben temeljit premislek s kom in kako se želimo starati. Zapomnite si, v življenju mine tudi seks, pomembno je s kom se skozi življenje sprehodiš in pogovarjaš. Dobro premislite!

Gašper

 

MATEJA MODRUJE

Draga Žana,

na tvojem mestu bi se najprej postavila v vlogo, ko je ta vroč ljubimec moj mož po 10-13 ih letih. Ali je to moški, ki si ga tudi po toliko letih predstavljaš ob sebi? Ali ti je res vse na njemu tako oh in sploh? Dobivaš pozornost samo, ko sta skupaj, sicer pa – kot si napisala – pozabi nate? Pozabi nanj! Saj je fino imeti nekaj vznemirjenja, sploh poletnega, res pašejo vsi ti vroči pogledi, pa zapeljevanja, konec koncev si ženska in vse potrebujemo skozi življenje občutek, da smo ljubljene. Zmešana si, ja. Ampak ni s tem nič narobe. Zmešana je bila že marsikatera med nami, večina nas, le da so ene poročile moške, ki so jih zmešali, druge pa so trpele brez njega še nekaj tednov, mesecev, celo let, dokler jih ni srečala pamet in so se prepustile tistemu, ki je bil ob njih.

Takim moškim, ki si privoščijo ljubico, ki jo vrtijo okoli svojega prste lahko rečemo narcisi. Pogosto to niso najbolj samozavestni moški, pač pa moški, ki potrebujejo potrditev vseskozi in v njej uživajo ne glede na žrtve okoli sebe. Bolj se mu boš »vrgla pod noge«, bolj bo rasel. Če je tvoj mož tisti, ki dobi potrditev v in ob tebi, je v njem zagotovo več moškega kot v tem »vročem ljubimcu«. In zavedaj se, če se nate spomni le vsakih nekaj tednov to ni zato, ker bi bil tako zelo zaseden. To je zato, ker pač, vsakih nekaj tednov pride na vrsto druga. Prvi teden v mesecu je Klara, drugi teden je Manca, tretji teden si Žana ti, četrti teden pa neka Natalija. Pa še kakšna vmes.

Predlagam, da danes zvečer tiste vroče igrice, ki sta se jih šla z ljubimcem, preizkusiš pri možu. Boš videla, kako se bo odzval, kako bosta »pasala« skupaj vidva. Itak nikoli ne bo isto, kot je z drugim moškim, a mislim, da boš na ta način odkrila, da imaš z njim lahko veliko boljši seks, da določene položaje lahko še bolje izvajata, saj se bolje poznata, te zna skoraj zagotovo zadovoljiti, predvsem pa bo zvečer zaspal ob tebi, ti pa se boš lahko stisnila k njemu. Ne dvomim, da boš še kdaj sanjala tistega drugega moškega – z odprtimi ali zaprtimi očmi. Spomini in občutki ostanejo, ampak vedi, da je včasih dovolj, da se spominjaš, da ne potrebuješ obnavljati vedno znova istih ran.

Vprašaj se, kdaj so občutki do njega najbolj intenzivni – v urah in dneh po tistem, ko sta skupaj ali takrat, ko ga ne vidiš nekaj tednov? Če je odgovor na prvo vprašanje bližje resnici, se čim prej odpelji stran od njega in daj priložnost svojemu zakonu. Verjemi, ko bo bila z njim nekaj let, bi tudi on postal pasivno telo, ki te ne pritegne več toliko kot te je na začetku. Redko katera strast ostane, najpogosteje je zaljubljenost tista, ki drži pokonci to področje. Ko pride do ljubezni, ljubečega odnosa … bi pa ta moški moral želeti biti s tabo kaj več kot vsakih nekaj tednov. Zavedaj se – njemu si samo avantura!

Mateja