Gašper pametuje, Mateja modruje: S facebookom nadzorujem njegovo življenje

1737

Živjo Mateja in Gašper!

Pred kratkim sem spoznala super fanta. Zdi se mi, da sva si naklonjena, da uživava v družbi drug drugega … Seveda sva oba uporabnika facebooka. Priznam, da ga vse prepogosto uporabljam kot orodje za kontrolo njegovega življenja. Ne smatram se za kontrol frika, seveda pa me zanimajo njegove objave, kdo in kakšne so njegove kolegice in njegovi lajki (predvsem drugim ženskam!), ki me spravljajo ob pamet. Kaj za moške pomeni lajkanje fotografij drugih žensk? Sama namreč ne lajkam moških fotografij razen v primeru, ko ga želim opozoriti nase. Lahko iz tega njegovega početja sklepam na to, da ni tako naklonjen meni in si pušča odprte druge fronte?

Tjaša

Če imaš tudi ti vprašanje za Matejo in Gašperja (vedno odgovarjata oba),
nam piši na urednistvo@priznaj.si!

MATEJA MODRUJE

Draga Tjaša,

tale družabna omrežja so iz nas naredila vse prej kot družabna bitja. Sama sem pogosto zagovornica tega, da se lahko vzdržuje stike na facebooku s tistimi, najbolj oddaljenimi prijatelji, a ko ugotovim, da se s kom večkrat tipkam preko družabnih omrežij kot se usedem na kavo, kosilo, druženje … no, takrat pa vem, da je nekaj narobe. Ali si enostavno »ne paševa« dovolj, da bi se srečala/li ali pa – tisto, kar je bolj res – se delamo, da smo neskončno zaposleni in si ne znamo vzeti časa zase in za tiste s katerimi bi radi bili. Pa da ne bom preveč zaplavala. Če imaš ti čisto preveč časa za brskanje po facebook in zasledovanje tvojega dragega, je nekaj narobe ali s tabo ali pa z vajinim odnosom. Opazovanje in spremljanje drugih ljudi, še posebej tistih, ki so nam všeč, je lahko čisto sexy stvar, če ne postane to obsesija. Pri tebi pa, kot priznavaš tudi sama, že malce meji na to. Daj, ne bodi reva, namesto, da ga čekiraš po FB, mu rajši pošlji vroče sporočilce, da bo prišel k tebi in ne bo imel časa brskati za drugimi bejbami. Zakaj ne bi dobil na mail ali telefon tvoje malce bolj vroče (pa to ne pomeni gole!) fotografije, ki jo bo »lajkal« z očmi vedno znova? Razveseli ga na drugačen način, pa bo pozabil na tiste bejbike na FB, ki so veliko dlje od njega kot ti. In pa – ti res nikoli ne pregleduješ, pa tudi lajkaš fotografij kakšnih drugih kolegov? Tebi moških predstavlja le kolega, mogoče je tvoj dober prijatelj, pa tvoj dragi ne ve kdo je. Pač, ga še ni spoznal in se niti ne zavedaš, da si to naredila. Dobro premisli, da se ne boš prehitro ugriznila v jezik. Nič ni narobe, če lajka fotke drugih bejb, tudi moj jih, pa kaj. Tudi sama rada lajkam, če mi je kaj všeč, izjava, dejanje, fotografija … A zvečer še vedno leže k meni v posteljo, še vedno sem jaz tista, ki me pozno popoldan pokliče malce užaljeno, če mislim priti domov, ker me čaka. In verjamem, da bo s časom tako tudi pri vama, če boš le pustila tvoji ljubosumni nravi, da odrine svojo pot. Če ne bo tvoj dragi sam osvajal druge fronte, namesto s tabo.

Pa srečno!

Mateja

 

GAŠPER PAMETUJE

Pozdravljena Tjaša!
Ja danes je tako, da moderna tehnologija dela čudeže. Dejansko lahko čisto vsakega preko najrazličnejših aplikacij in spletnih socialnih portalov lahko spremljamo in tudi nadzorujemo kaj dela, razmišlja, objavlja in tudi “lajka”. Postavite se v svojo kožo, vam je tak nadzor všeč oziroma ali si želite, da bi vas kdo tako spremljal in nadzoroval, kaj vse objavljate in razmišljate. Po eni strani je to fino, saj smo vseskozi na tekočem kaj se z drugimi dogaja, po drugi strani pa je že kar malo strašljivo se zavedati, da te lahko praktično vsi in povsod nadzorujejo… In na vse to mi pristanemo še prostovoljno 🙂 Ali si res želite uporabljati vsa ta orodja za nadzor človeka, s katerim želite skupaj preživeti preostanek življenja? Kaj pa zaupanje in iskrenost? Če ni tega, tudi noben nadzor ne pomaga, ljubosumje pa bo počasi začelo načenjati vajino zvezo. V svojem vprašanju izpostavljate, da ste si samo naklonjena, vendar še nista v resni zvezi? V takem primeru je vaša zaskrbljenost popolnoma brez osnove. Moški so ponavadi vedno “na preži”, saj so lovci. Vedno čakajo na primerno partnerico, ki jo bodo “ujeli” in zadovoljili. In da, moški, ki ni v resni zvezi ima ponavadi vedno več opcij odprtih, saj se moškega nagona ne da kar tako zatajiti:)
Vam pa svetujem, da se dogovorita za kakšen romantičen zmenek in se iskreno pogovorita kaj si sploh želita, oziroma mu vi zaupajte vaša pričakovanja do njega. Tako boste tudi iskreno vedeli, kaj si od takšnega moškega lahko sploh obetate v prihodnosti. Je to le občasna avanturica (in ja, v tem primeru bo še vedno všečkal svoje prijateljice na facebooku!) ali si oba želita resno zvezo. Tako boste iskreno, tudi pri sebi, razjasnili do kam se sploh želite spustiti. Do takrat pa ne bodite ljubosumni, če mu bo še kakšna druga všeč. Na vas je, da ga zapeljete!
Gašper