Nasvet: Prijateljica me ne spusti v spalnico

1890

Danes sem prvič videl vaš portal in moram reči, da bi tudi jaz rad slišal vajino mnenje, mogoče še nekoliko bolj žensko, kot moško, a tudi to me zanima, če se dogajajo take stvari samo meni ali še kateremu. Nisem grd, nisem niti lepotec, sem normalen, slovenski moški. V pravih letih, goden za ženitev, sem že večkrat slišal. In imam eno dobro kolegico s katero počneva vse skupaj. Povabi me k sebi domov, tam skupaj kuhava, pogledava dober film, skupaj tečeva, se sprehajava … ko pa pride čas, da me spusti v svojo spalnico, pa zapre vrata. Pa dajta mi povedat, a je z mano kaj narobe, ali se ženske resnično igrajo z nami, nas imajo za svoje prijateljice? Jaz tega ne razumem, jasno sem ji dal vedeti, da bi rad šel tudi v posteljo z njo, ona pa se dela, kot da tega ne vidi, ne sliši. Naj jo skenslam? Tega ne bi rad, ker se imava res fajn skupaj, ampak kako naj ji dopovem, da je čas za naslednji korak? Pa da slišim zdaj vajino mnenje.
Anže

MATEJA MODRUJUE

Dragi Anže,

s prijateljem si šel prejšnji večer na rekreacijo, potem pa sta skupaj spila pivo, se sprehodila po ulici do stanovanja, hiše, mogoče le do avtomobila. V torek zvečer sta si skupaj ogledala pri tebi doma tekmo lige prvakov, ob tem povečerjala (najbrž čips in pivo), nato pa … si ga namesto skozi vrata spalnice poslal domov skozi vhodna vrata. Brez zamere, nič ne namigujem, ampak moški in ženske so lahko prav tako prijatelji, kot so to moški-moški ali ženske-ženske. Že res, da se pogosteje razvijejo čustva na eni strani, včasih celo na obeh, a zelo veliko mešanih prijateljskih parov poznam, ki vse življenje ohranijo distanco – zaprta spalnična vrata. Res si očitno namigoval svoji kolegici, da bi rad kaj več in predvidevam, kakor lahko razberem iz tvojega zapisa, da je to ignorirala. Si prepričan, da namenoma? Mogoče pa ji enostavno nisi dovolj jasno pokazal in je vse skupaj vzela kot šalo? Če si resnično želiš tvegati, narediti korak naprej, če meniš, da bi vama lahko uspelo tudi na drugačen način, položi karte na mizo! Povej ji, da se morata o tem pogovoriti, povej ji kaj te teži, povej ji, da si želiš več in če ni pripravljena na to, če si tega ne želi, moraš biti pripravljen na vse ali nič. To pomeni, da bosta ali skupaj plula naprej kot dobra prijatelja, ki bosta nekaj tednov občasno še čutila cmok v grlu (no, predvsem ti, ona bo le mogoče kdaj malo manj sproščena, ko bo po telovadbi odvrgla majico in pred tabo obstala le v športnem modrčku), ali pa se bo vajino prijateljstvo počasi, a zanesljivo ohladilo do te mere, da bosta le še »živjo-živjo« znanca na ulici. Torej, če si res želiš postaviti prijateljstvo na preizkušnjo, če meniš, da je možnost za obojestranska čustva, naredi to. Če pa v tebi raste kanček dvoma … jaz ne bi tvegala. Rajši imam dobrega prijatelja kot slabega ljubimca ali celo nič. Pa upam, da nisi zaradi tvoje zagledanosti v prijateljico čisto zaprl vrata svojega srca ostalim dekletom. Še vedno se pridno oziraj naokrog, saj mogoče je pa na drugi strani kakšna prijateljica, ki na podoben način poskuša priti skozi vrata tvoje spalnice? J

Mateja

GAŠPER PAMETUJE

Pozdravljen Anže,

prijateljske simpatije znajo biti same po sebi velik izziv. Dostikrat se moški med seboj pogovarjamo ali imamo lahko res dobro žensko prijateljico brez kančka seksualne privlačnosti. Predvsem pa, ali lahko moški to prijateljstvo negujemo na dolgi rok brez tega, da jo prej ali slej spravimo v posteljo? Kajti, če in ko storimo ta korak se lahko odnos med obema lahko ohladi ali pa zacveti. Dejstvo je, da dokler tega ne poskusimo, pač ne vemo. Predvsem si pa morate vi iskreno odgovoriti: želite vašo prijateljico samo v postelji, ali želite z njo poskusiti zaživeti na dolgi rok in si morebiti ustvariti družino? Vas res tako privlači, ali si od nje želite samo seks? Predlagam, da si najprej sami iskreno odgovorite. Mogoče bi pa ona kaj več od vas in ne samo seks? Pa se vam zato še ne pusti … Predlagam vam, da se s svojo prijateljico iskreno pogovorite o vaših pričakovanjih in željah. Na podlagi njenega odziva pa se boste potem lahko odločili o nadaljnjih korakih. Ampak, dobrega prijateljstva vseeno ne zapravite!

Gašper