Kako spraviti bivšega iz glave?

3700

Dobre pol leta nazaj sem se spustila v resno razmerje s sedanjim partnerjem. Se mi pa že ves čas dogaja, da se mi skozi misli prepogosto sprehodi moj bivši. Tudi, ko sem v objemu mojega dragega. Moj partner mi na trenutke sicer čisto ustreza, priznam, da je res super moški, ki mi daje vso ljubezen, podporo, je pozoren do mene, zna me nasmejati, celo posluša me. Ampak, sama ga pa še vedno težko sprejemam v celoti. Se mi zdi, da mi gre včasih tako na živce, da si samo želim, da gre, spet drugič pa si ne predstavljam dneva brez njega. Nisem prepričana, če so ti moji občutki ravno normalni. Naj v novi zvezi prekinem ali vztrajam? Bom kdaj lahko šla preko bivšega, ki ga sicer ne pogrešam več in veza z njim nikakor ne pride več v poštev.

Metuljčica

Če imaš tudi ti vprašanje za Matejo in Gašperja (vedno odgovarjata oba),
nam piši na urednistvo@priznaj.si!

GAŠPER PAMETUJE

Spoštovana Metuljčica,

Globoko v sebi še vedno nekaj čutite do svojega bivšega in z njim emocionalno še niste pretrgali vseh vezi. To je normalno in se dogaja po kakšnih daljših vezah, da se vam v misli še vedno prikrade bivši. Tudi, če ste že v novi zvezi, za katero pravite, da vam kar ustreza. Ljudje običajno potrebujemo določen čas, da smo pripravljeni na novo zvezo in se čustva do bivšega ohladijo ter naše misli zbistrijo. Globoko v sebi si morate odgovoriti, kaj vam novi partner pomeni. Ga imate samo za to, da pozabite bivšega, ali gojite res globoka čustva do njega? Vaši trenutni občutki kažejo na to, da ste še malo “zmedeni” in niste čisto prepričani, kaj si res želite. Ste se o tem pogovorili s svojim trenutnim partnerjem, se mu zaupali? Mogoče bo pa tako lažje. Ne glede na vse, prej ali slej boste svojega bivšega pozabili, sploh ker veste zakaj sta šla narazen in ker vas dejansko ne povezuje nič več. Novemu partnerju pa le dajte priložnost za dolgotrajnejšo zvezo. Super moških ni veliko …

Gašper

MATEJA MODRUJE

Draga Metuljčica,

res se zdi, da je težko najti partnerja, ki ga bomo lahko ljubile tako kot on ljubi nas in obratno, bo partner ljubil nas tako močno kot nas boli zaljubljenost vanj. A brez skrbi, če odpremo svoja srca, če se prepustimo, bomo pravo osebo našli. Ampak – ja, mora biti tudi ampak – treba je biti realen. Princa na belem konju ni. Naučiti se je treba sprejemati ljudi z vsemi njihovimi napakami. Razmisli, si ti popolna? Ne. Že to, da se po tvojih mislih sprehaja bivši, kaže na to, da imaš prtljago. Pa brez skrbi, s tem ni nič narobe. Si le človek. Ženska. Že večkrat sem slišala, da se ljudje pogosto odločajo, da svoje partnerje izberejo na način, da zapišejo vse njihove pluse in minuse. Zakaj pa ne? Vzemi listek papirja, napiši vse njegove pluse in vse njegove minuse. Naredi enako še za bivšega. Pa morda še za kakšnega za katerim rada pogledaš, če je v tvojem življenju. In potem si ustvari sliko moškega s katerim se vidiš čez 5, 10, 20 let. Se tvoj sedanji partner vsaj približa temu? Glede na to, kaj si zapisala o njem – da ti daje vso podporo, ljubezen, te zna nasmejati, te posluša, je pozoren do tebe – mislim, da bo brez problema prišel visoko na lestvico. Razmišljam o tem, kaj bi te pri njem lahko motilo, pa mi na misel pride samo kakšna vizualna napaka, da morda ni idealne postave, morda ti ne ustreza njegova barva las ali pa ima kakšno res motečo navado. Ti ni všeč njegova služba? Z leti se res lahko to še bolj izrazi, te še bolj moti, lahko pa se zgodi, da boš njegove napake enostavno spregledala, ko bosta skupaj uspešno plula skozi življenje. Bivši? Še se boš vračala k njemu. Nobenega bivšega ne pozabimo, le zakaj bi ga, to so ljudje, ki so v določenem obdobju našega življenja odigrali pomembno vlogo in pustili svoj pečat. Je pa res, da bo z leti spomin nanj bledel, še posebej, če se bo sedanji partner preoblikoval v moža, kasneje morda tudi očeta tvojih otrok. Če mu boš seveda dala priložnost. Žogica je na tvoji strani.

Mateja